Rallylydighed!

Det bedste af to verdener!


Rally-lydighed er den perfekte træning med din hund, hvis i elsker tricks, spas og sammenhold!

 

Hvad er Rallylydighed?


Kort fortalt er det en hundesport der er mega sjov, kræver godt kontakt mellem hund og ejer og så er den brandhyggelig fordi man må snakke lige så meget til sin hund undervejs som man ønsker.

Man går en bane på mellem 10-20 skilte med sin hund. Ved hvert skilt skal man udføre en opgave eller ”et trick” om man vil. Det kan være bakke, sit, dæk, at hunden skal dreje om sig selv eller gå omkring dig eller noget helt andet. 

Der er virkelig mange forskellige skilte i Rally og hvert skilt repræsenterer en ny øvelse. Der er omkring 130 forskellige skilte, tager man alle niveauer med.

Det er populært sagt en blanding af lydighed og agility. Hvor konkurrencelydighed kræver enorm præcision og fokus og at hunden skal kunne sine kommandoer på sekundet er Rally en smule mere tilgivende. Her kan man hjælpe sin hund lidt mere undervejs, ved at vise med dine hænder hvad den skal, tale til den eller give kommandoen flere gange.

Til gengæld skal du gennemføre en hel Rally bane før du (til konkurrencer) må belønne, hvor du i lydighed vidst nok må belønne efter hver endt øvelse. (hilsen hende der ikke er så skarp i LP konkurrence regler :p )

Rally minder om agility fordi det er en bane du skal gå og du skal igennem mange øvelser på denne bane. De adskiller sig ved at agility foregår i høj fart og løb, mens rally typisk foregår i gang.

Lyder rally som noget for dig?

Så meld dig til her! 

Hvem kan gå til Rally?

Alle hunde kan deltage i Rally og det er ofte en mere skånsom form for hundesport en agility f.eks. kan være. Man behøver bestemt heller ikke at have et ønske om at deltage i konkurrencer når man går til Rally. Rigtig mange ønsker faktisk bare at bruge noget god kvalitetstid med sin hund og det er en times rally træning rigtig god til. Man kan dele momenterne op og øve på derhjemme i stuen eller min favorit: på gåturen! Det at træne med sin hund er en helt særlig glæde både for hund og menneske og hvis man er heldig nok, kan man få et helt særligt bånd med sin hund. Det fede ved rally er også at der er en seniorklasse, hvor man tager hensyn til den ældre hunds krop og ikke "tvinger" den ned i sit og dæk konstant på banen - det gør også at rally er en hundesport du kan tage del i i mange år! Og også at det ikke er for sent at starte til rally, selvom hvis du har en lidt ældre hund! 

Hvordan rykker man klasse i Rally?

Der er flere niveauer til Rally: Begynder, Øvet, Expert, Champion og senior. I begynder klassen går man en bane på 10-15 skilte og hunden har snor på. Når du kommer op i de højere klasser, vil banen med skilte blive længere, op til 20 skilte på en bane. Øvelserne bliver også gradvist sværere og der kommer flere og flere skilte med. Når du f.eks. kommer op i øvet klassen, tager du alle begynder skiltene med og tilføjer øvet skilte. Altså bliver der endnu flere skilte at vælge imellem når dommeren bygger banen!

For at kunne rykke et niveau op i rally (hvis du går til konkurrencer altså) skal i bestå 3 prøver i jeres nuværende klasse.

En prøve foregår således at man går ind på banen med 100 point og forsøger at komme ud af banen igen med så mange point som muligt. Der bliver trukket 1 point ved små-fejl som f.eks. at hunden snuser i jorden eller stram line i begynderklassen. Der bliver trukket 3 point for lidt mere grelle fejl, som at hunden måske sidder ret skævt i en sit. Og til sidst kan der blive trukket 10 point, hvis øvelsen er udført helt forkert.

Man skal have 70 point for at bestå en begynderprøve.

Hvis du får 100 point i din første prøve i klassen kan du rykke videre til næse klasse med det samme.

Jeg har aldrig prøvet rally før... 


Hvordan kommer jeg igang?

Du kommer i gang ved at tilmelde dig til et hold, fysisk eller online, her hos Rallyhunden!

Er du helt ny til rally og bor i nordsjælland kan du melde dig til et Rally Begynder eller Rally nybegynder hold. Jeg har Rally på flere lokationer i Nordsjælland: Hillerød, Gentofte/Charlottenlund, Fredensborg/Nivå.

Hvis du bor længere væk, datoerne ikke passer dig eller måske har en hund der ikke er så glad for andre hunde, kan du tilmelde dig et af mine online rally kurser. Jeg har flere forskellige niveauer og formater – og så arbejder jeg hele tiden på at udvikle flere kurser!

Er du i tvivl om hvilket hold der vil passe til dig og din hund, så tøv endelig ikke med at kontakte mig! Giv mig gerne et kald, send mig en DM på Insta eller facebook eller send mig en mail her: 

Jeg håber du har fået en lidt bedre idé om hvad rally er og får mod på at kaste dig ud i det!


Potedask

Selina 


Udvalgte Rallyhold: